18.02.2020

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı

İbrahim YILMAZ

1974 Yılında Rize’de doğdu.  İlkokulu Kıbledağı Çağla İlköğretim Okulunda  bitirdi. 1989 yılında Rize Merkez Pekmezli Köyü Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamladı. 1996 yılında Güneysu  İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

2001 yılında Rize Çamlıhemşin İlçesi Kaplıca Köyüne İmam-Hatip olarak atandı. 2002 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinde Dini Yüksek İhtisas öğrenimini tamamladı. 2013 yılında Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Aşere Takrib ve Tayyibe Kursu  (Kıraat Bölümünden) mezun oldu.

Sırasıyla Karabük Safranbolu İlçesi, Rize Yusuf Karali Eğitim Merkezi ve Rize İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. 2014 yılında Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne Eğitim Görevlisi olarak atandı.

02/04/2018 tarihinden itibaren​​​ Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapan İbrahim YILMAZ, ​15.04.2020 tarihinde Başkanlığımız Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı olarak asaleten atanmıştır.​

Evli olan İbrahim YILMAZ, Arapça bilmektedir.​