02.07.2024

2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Samsun’da Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl camilerde ve Kur'an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dînî bilgiler öğrendiği, etkinlikler yaptığı gündüzlü ve yatılı yaz Kur'an kursları 1 Temmuz Pazartesi günü açıldı. 1 Temmuz – 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz Kur'an kurslarının açılış programı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın teşrifleriyle 01 Temmuz Pazartesi günü Samsun'da gerçekleştirildi. Genel Müdürlüğümüz koordinesinde hazırlanan açılış programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, 2024 yılı yaz Kur'an kurslarına özel hazırlanan tanıtım videosu, Samsun Müftüsü Seyfullah ÇAKIR, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide AKBULUT ve Samsun Valisi Orhan TAVLI'nın konuşmaları ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ yaptığı kapanış konuşmasında, “Kıymetli anneler, kıymetli babalar, bu fırsatı iyi değerlendirin. Peygamber Efendimizin en hayırlı olarak tanımladığı bu işin içinde sizin evlatlarınız da olsun. Bu durum bizim için de, yavrularımız için de bir fırsattır." diyerek yaz Kur'an kurslarının önemini vurguladı.