26.11.2023

Camilerde Kur'an Öğretimi Programı ve Uygulamaları Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi

Genel Müdürlüğümüzce, Kur'an kurslarının yanı sıra camilerde de gerçekleştirilen eğitim hizmetlerini değerlendirmek, söz konusu çalışmaların verimliliğini ve etkinliğini artırmak, alanda yaşanılan problemleri tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla “Camilerde Kur'an Öğretimi Programı ve Uygulamaları Değerlendirme Çalıştayı"  gerçekleştirildi.

23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen çalıştaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kerim Şükrü ÜNLÜ, Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer ŞAHİN, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim YILMAZ ile Eğitim Hizmetleri ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüklerinde görev yapan personelin yanı sıra müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, murakıplar, imam-hatipler ve müezzin-kayyımlar katıldı.

Çalıştayda, Camilerde Kur'an Öğretimi Programının uygulama aşamaları, yaygın din eğitimi bağlamında muhatap kitlenin ilgi ve ihtiyaçları, alanda yaşanılan problemler ve çözüm önerileri görüşüldü.