22.11.2023

Kur'an Kurslarında Eğitim Alan Yurt Dışı Misafir Öğrenciler Çalıştayı Gerçekleştirildi

​Genel Müdürlüğümüzce, yurt dışından gelip Başkanlığımıza bağlı Kur'an kurslarında eğitim alan misafir öğrencilere yönelik yürütülen hizmetleri değerlendirmek, alanda yaşanılan problemleri tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla Kur'an Kurslarında Eğitim Alan Yurt Dışı Misafir Öğrenciler Çalıştayı gerçekleştirildi.

21 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen çalıştaya Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide AKBULUT, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Vekili Dr. Zuha Döndü SEVEN, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim YILMAZ, Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer ŞAHİN, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,  Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı çalışanları ile il/ilçe müftülüklerimizde alanda görev yapan il müftü yardımcısı ve Kur'an kursu öğreticileri katılım ve katkı sağladı.

Çalıştayda, Kur'an Kursları Yurt Dışı Misafir Öğrenci Öğretim Programının uygulama aşamaları, yaygın din eğitimi bağlamında muhatap kitlenin ilgi ve ihtiyaçları, alanda yaşanılan problemler ve çözüm önerileri görüşüldü.