26.05.2023

​ Genel Müdürümüz Sedide AKBULUT, Samsun'da Düzenlenen 2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunda 2023 yılı çalışmaları tüm güzelliğiyle devam ediyor. İl ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar bu yıl da illerde yapılan tanıtım toplantıları ile başlıyor.

2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu çalışmaları kapsamında Samsun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Samsun Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen "2023 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı"na Genel Müdürümüz Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

Samsun İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Müftü Yardımcıları, 17 İlçe Müftüsü, İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinden ilgili personel; Vaiz, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Din Görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Çakır yaptı. Müftü Çakır; “Kurban, İlk insandan günümüze çeşitli şekillerde Rabbimize Kulluğun ifadesi oldu. Kurban, bir taraftan ferdin sahip olduğu mal ile ilişkiliyken diğer taraftan toplumun sosyal şartları ve adaleti göz önünde bulunduran bir ibadettir. Kurban, özü itibariyle bireysel bir eylem olmakla birlikte sonuçları bakımından toplumsal boyuta sahiptir. Bu yönüyle, toplumun farklı kesimleri arasında sevgi ve saygı köprüleri kurar, ihtiyaç sahipleriyle zenginleri buluşturur, sosyal adaletin ve dengenin teminine katkı sunar diyerek personele teşekkür etti.

Ardından kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Sedide Akbulut konuşmalarına; "Bizler Din-i Mübin-i İslam'a hizmet etmekle görevli, yeryüzünü imar etmekle sorumluyuz. Görevimizi yerine getirirken bu sorumluluk iki katına çıkıyor. Vekâletle Kurban organizasyonunda da hizmet ederken sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz. Vatandaşımızı sahih bilgi ile buluşturarak güven duygusu oluşturmak ilk adımımızdır. Din istismarı ile yaşanan güven kaybı maalesef mali ibadetlerin ifasında da yara açmıştır. Başkanlığımız ve TDV'miz şeffaf hizmet ağı ve kurumsal kalitesi ile güvenilir kurban hizmeti vaad etmektedir. Vatandaşların taleplerine göre vekâlet yoluyla kurbanların bir kısmı yurt içinde bir kısmı da yurt dışında profesyonel bir şekilde sunulmaya devam ederek yurt içinde ve dışında sosyal adalet, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma kapılarını açıyor. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, vatandaşlarımızın kurbanlarını profesyonel bir şekilde emanet bilinciyle sahiplerine ulaştırmak için elinden gelen tüm imkânları vatandaşımızın hizmetine sunuyor. Bu hepimiz için iftihar vesilesidir. Bu bakımdan yapmış olduğunuz bu hayır çalışmalarından dolayı hepinizi tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun." Şeklinde başladı. Bu yıl Kurban bağışlarının yurt içinde büyük ölçüde deprem bölgelerine ulaştırılacağı bilgisini paylaşan Akbulut, sonrasında “2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu" başlıklı sunumunu yaparak organizasyon hakkında istatistiksel ve teknik bilgileri görevliler ile paylaştı.