28.01.2023

Nineden/Dededen Toruna Ahlak Konulu Mektup Yarışması Sonuçları Açıklandı.

Başkanlığımızca, Kur'an kurslarında açılan İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programına kayıt yaptıran hanımefendilerin ve camilerimizde açılan Camilerde Kur'an Öğretimi Programına kayıt yaptıran beyefendilerin bu günkü ve gelecekte doğacak olan torunlarına güzel ahlakı tavsiye etmek için ahlak ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerini bir mektupla aktarmalarını; bu sayede mektubu yazan büyüklerde ve mektubun yazıldığı gelecek nesilde farkındalık oluşmasını sağlamak amacıyla "Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması" düzenlenmiştir.

Kur'an kurslarında kaydı bulunan vatandaşlarımızın torunlarına iyi bir insan olma yolculuğunda emanet etmek istedikleri ahlak konulu nasihatlerini aktarmaları amaçlanan yarışmaya 67 ilden katılım sağlanmıştır.

Jüri üyeliğini Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia LEVENT ABUL, Başkanlık Müşaviri Abdülbaki İŞCAN, Diyanet İşleri Uzmanı Zuha Döndü SEVEN, Başkanlık Vaizi Fatma ESEN, Öğretmen Mürüvvet AKTAŞ, Öğretmen Muhammed Kamil YAYKAN, PDR Öğretmeni Seher COŞKUN ve Musahhih Muhammet Emin GÜRDAMUR'un gerçekleştirdiği yarışmada 26.01.2023 tarihinde jüri değerlendirilmesi yapılarak dereceye giren mektuplar belirlenmiştir.

5.000 TL değerindeki birincilik ödülünü Ankara ilinden Sıddıka AKBAŞ, 3.500 TL değerindeki ikincilik ödülünü Malatya ilinden Seher KÜÇÜK, 2.000 TL değerindeki üçüncülük ödülünü ise Bolu ilinden Suat ÇALIŞKAN kazanmıştır. Ayrıca Niğde ilinden Nurhan Torun Başkanlığımızca kitap ödülüne layık görülmüştür.

Yarışmada dereceye giren mektup sahiplerine ödülleri takdim edilmek üzere Başkanlıkça belirlenecek bir tarihte ödül töreni gerçekleştirilecektir.