04.04.2022

Talim ve Tashih-i Hurûf Kurslarında 2. Grup Eğitimleri Sona Erdi

Başkanlığımızca, Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun güzel bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla İl Müftülüklerinin koordinesinde, eğitim merkezleri ile işbirliği halinde il/ilçe merkezlerinde 3 ay/12 hafta süreli düzenlenen Talim ve Tashih-i Hurûf Kursları 01 Nisan 2022 tarihinde sona erdi.

Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezlerinde düzenlenen Hüsn-i Tilavet ve Aşere kursları için tercih sebebi sayılacak olan Talim ve Tashih-i Hurûf Kurslarına 53 İl/İlçe merkezinde 254 Kur'an kursu öğreticisi, 675 imam hatip, 272 müezzin kayyım olmak üzere toplamda 1.201 personel katıldı. 1. Grup eğitimlerle birlikte Talim ve Tashih-i Huruf eğitimini tamamlayan personel sayısı 2.404 oldu.