01.10.2021

38. Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali Hatay'da Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülke genelinde düzenlenen Hafızlık Yarışması kız öğrenciler Türkiye finali Hatay’da yapıldı.

Bölgelerinde birinci olan kız öğrencilerin katıldığı final yarışması 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim YILMAZ’ın başkanlığında Gaziantep Hacı Ahmet ZİYLAN Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kerim Şükrü ÜNLÜ ve Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime ARSLAN üyeliğinden oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, hafızlık finaline ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da bu tür yarışmaların gençleri teşvik etmek için önemli olduğunu belirterek, "1.700 civarı Kur'an kurslarımızda 6.100 öğreticimizle yaklaşık 80.000 hafız yetiştirmeye çalışıyoruz." diye ifade etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışmanın sonucunda Bursa-Yıldırım Sad Bin Muaz Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hümeyra GÜNEŞ 1. olurken Samsun-Ladik Polat Mahallesi Kur’an Kursu Öğrencisi Feride Betül KIRBIYIK 2., Afyonkarahisar-Şuhut Emine Erdoğan Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Meryem ADIRBELLi ise 3. oldu.

Program, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdimiyle sona erdi.