05.11.2019

Hafızlık Yarışması Kızlar Türkiye Finali Gerçekleştirildi.

2019 yılında Başkanlığımıza bağlı hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarından mezun olup Başkanlığımız tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olarak hafızlık belgesi alan ve Kur'an kursu, ilçe, il ve bölge elemelerinde dereceye girerek, Başkanlığımız merkezinde yapılan ön elemede finale kalan 7 kız öğrenci için 22 Ekim 2019 Salı günü Sakarya'da Hafızlık Yarışması kızlar Türkiye finali gerçekleştirilmiştir.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ'in katılımıyla gerçekleştirilen programa; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi NAYIR'ın eşi, İl Müftüsü İhsan AÇIK, İl Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü personeli, öğrenciler ve aileleri katılmıştır.

Yapılan yarışma sonucunda, İstanbul Büyükçekmece ilçesinden İhramcızade Kız Kur'an Kursu öğrencisi Merve Nur Selin PEKER birinci, Düzce İli 15 Temmuz Şehitleri Kız Kur'an Kursu öğrencisi Âmine BÜYÜK ikinci, Çorum İli Bahçelievler Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep ÖZCAN üçüncü olmuştur.

Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 10, ikinciye 8, üçüncüye 6, geri kalan finalistlere 3; öğreticilerimize ise ilk üçe 2, diğerlerine 1'er adet cumhuriyet altını hediye edilmiştir.​