06.05.2019

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın başkanlığında 30 Nisan-02 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği gündemleriyle gerçekleştirilen toplantıya, Başkanlığın üst düzey yöneticileri, 81 il müftüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden yetkililer ve ilahiyat fakültesi/İslami İlmiler fakültelerinden akademisyenlerin yer aldığı İstişare Heyeti üyeleri katılmışlardır.

Başkanlığımızca periyodik olarak düzenlenen İl Müftüleri İstişare Toplantılarının 35.si, toplumda sağlıklı bir din anlayışının oluşmasında din eğitimi veren kurumların işbirliğini önemseyen bir anlayışla, “Toplumu Din Konusunda Aydınlatmada Diyanet-İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri İşbirliği İmkânları/Stratejileri" temasıyla, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerimizin dekanlarının katılımlarıyla genişletilmiş olarak Ankara'da gerçekleştirilmişti. “36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı" ise, ilahiyat fakültelerinin yanı sıra din eğitiminde diğer önemli bir paydaşımız olan MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımlarıyla “Diyanet-MEB İşbirliği İmkânları" temasıyla gerçekleştirildi. İstişare Toplantısında “Diyanet-MEB İşbirliği İmkânları" konusu, farklı başlıklar etrafında “Çalıştaylar" şeklinde müzakere edildi.

Programda ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın moderatörlüğünde “İstişare Heyeti Toplantısı", “Açık Kürsü" oturumu, “Ramazan Ayında Gerçekleştirilecek Hizmetler", Başkanlık birimlerinin “Gündem Paylaşımları", Türkiye Diyanet Vakfı'nın “TDV Hizmetleri" ve “Zekât Projesi Sunumu" konulu oturumlara yer verildi.

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı, “Genel Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesinin Okunması" ile sona erdi.