30.10.2018

İl Müftü Yardımcıları ile İlçe Müftüleri Oryantasyon Eğitimi

İl Müftü Yardımcıları ile İlçe Müftüleri Oryantasyon Eğitimi Başladı.

2018 Yılında yapılan “İl Müftü Yardımcılığı" ve “İlçe Müftülüğü" sınavlarında başarılı olan ve görevlerine başlayan toplam 76 ilçe müftüsü ile 23 il müftü yardımcısına yönelik 10 günlük oryantasyon eğitimi 30 Ekim 2018 tarihi itibariyle Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde başladı.

Söz konusu seminer süresince başta Başkanlığımız birimlerinin hizmet ve faaliyet alanlarının tanıtımı olmak üzere,  Başkanlığımızın din ve eğitim hizmetleri stratejisi, stratejik yönetim ve mali konular, hukuk bilgisi ve ilgili mevzuatın uygulanması, mali sorunlar ve çözüm önerileri, bütçe uygulamaları, protokol ve nezaket kuralları, yaygın din eğitimi faaliyetlerinin etkin yürütülmesinde müftülüklerin rolü, atama ve nakil işlemleri, yazışma kuralları, rapor yazma teknikleri ve dosyalama işlemleri, satın alma usul ve esasları, şikâyet ve müracaatlarla ilgili iş ve işlemler ile genel olarak inceleme ve soruşturma konusu olan hususlar, vakıf mevzuatı, Müftülük-TDV ilişkileri ve İslam dünyasının içinden geçtiği süreçler gibi konular hakkında bilgiler verilecektir.