26.07.2018

Suriyelilere Yönelik Kur’an Kursları Öğretim Programı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Başkanlığımızca, “Suriyelilere Yönelik Kur’an Kursları Öğretim Programı”nın hazırlık çalışmaları kapsamında mevcut durumu değerlendirmek ve muhatapların ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmek üzere 25 Temmuz 2018 tarihinde Başkanlık Merkezinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ'in başkanlığında bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. N. Yaşar AŞIKOĞLU, Program Geliştirme Daire Başkanı Osman ALPASLAN, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ ve Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram DEMİRTAŞ’ın yanı sıra Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Din İşleri Yüksek Kurulundan ilgili uzmanlar ile Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı illerdeki sorumlu İl Müftü Yardımcıları/İlçe Müftüleri katılmışlardır. Toplantıda hazırlanması planlanan programın genel amaçları, alanları, kaynakları, süresi vb. hususlar müzakere edilmiştir.