11.07.2018

KUR'AN-I KERİM'İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI KIZ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE FİNALİ

​​​​​​​​​Genel Müdürlüğümüz tarafından Kur'an Kursları arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması kız öğrenciler finali Erzincan'da yapıldı.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç'in katılımıyla gerçekleştirilen programa; Erzincan Valisi, 3. Ordu Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Vali Yardımcısından oluşan protokol eşleri, Müftülük personeli, Kur'an kursları öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldılar.

İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş'ın selamlama konuşmasının ardından, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç yarışmayla ilgi genel bilgiler verdi.

Yapılan yarışma sonucunda birinciliği, Ankara Yenimahalle Niyaziye Camii Hafize Katırcı Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Enise Berra ORHAN, ikinciliği Edirne Tekirdağ Çorlu Şehit Ali Alıtkan Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Şevval ÇOLAK, Üçüncülüğü ise Kocaeli Gebze Tülin Yıldırım Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Lütfiye Zeynep Aydoğdu elde etti.

Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3, geri kalan finalistlere 2, öğreticilere ise 1'er adet cumhuriyet altını hediye edildi.

Programı​ müteakip, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ve beraberindeki heyet, Erzincan ilindeki bazı yaz Kur'an kurslarına ziyaretlerde bulundular.​