20.12.2017

Din Görevlileri Buluşmaları Devam Ediyor

Başkanlığımız, eğitim planı çerçevesinde cami hizmetlerini yürüten personelimizin etkinlik ve verimliliklerini artırmak, görev heyecanlarını ve hizmet kalitelerini yükseltmek, taşra teşkilatında görevli personelle yakın iletişime geçmek ve bilgi paylaşımında bulunmak; ulusal ve küresel düzeyde din ve diyanet hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla Din Görevlileri Buluşması (Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti) adı altında Antalya/Serik'te Hizmet İçi Eğitim Seminerleri düzenlemektedir.

Seminerlerde; İslam'ı Temsilde Nebevi Metot, FETÖ-DAEŞ vb. Dini Görünümlü Ayrılıkçı/Bölücü Yapılar, Aile İçi İletişim, İslam'ın Kadın ve Çocuğa Bakışı konularının yanı sıra İçişleri Bakanlığı Uzmanlarınca Terör ve Narkotik konularında katılımcılara bilgilendirme yapılmaktadır.

İlki 05-09 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen seminerler dizisinin ikincisi 12-16 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın teşrif ettiği seminere Ülkemizin 81 il ve bunlara bağlı ilçelerinden imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında görev yapan 780 personel katıldı.

Ülkemizin varlığına kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimi ile gerçek yüzleri ortaya çıkan dini görünümlü ve dini istismar eden ayrılıkçı, bölücü yapılar; İslam dünyasında  yaşanan mezhepçilik eksenli birtakım çatışmalar karşısında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, “Her türlü ayrımcılığa karşı olacağız. Falan ırktanmış, falan etnik kökendenmiş, bunları dikkate almayacağız. Hangi ırktan olduğumuz bizim elimizde olan bir şey değil. İslam bize yetmiyor mu? Hepimiz falanın oğlu, filanın oğlu demek yerine İslam'ın oğluyuz demeliyiz" dedi.

Mezhepçilik yapmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş; “Bu dert yeni değil, 100 sene önce de vardı. Daha önce ırkları birbirine karşı kışkırtmaya çalıştılar ama başaramadılar. Şimdi ise mezhepleri birbirine karşı kışkırtmaya başladılar. Bizim buna engel olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Din görevlisinin hayra çağıran, iyiliği emreden kötülükten men eden bir vazife yürüttüğüne dikkat çekerek “İslam, ilk yıllarından itibaren gönülleri fethederek yayıldı. Bizler o insanların halefleriyiz. Onlar nasıl ki çöl demeden, sıcak, soğuk demeden İslam için gönülleri fethetmek amacıyla koştularsa bugün de bizim koşturmamız, gayret etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İhlas ve samimiyetin din hizmetindeki önemine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş:

“Din hizmetinde aşk ve heyecan olmazsa olmazımızdır. Aşkımızı, heyecanımızı her zaman canlı tutacağız. Bu davada hepimiz ihlasımızı, heyecanımızı arttıracağız. Her zaman kendimizi yenileyeceğiz. Çünkü bu dava canlı olmayı, heyecanlı olmayı, ihlaslı ve samimi olmayı gerektiriyor. Biz numune-i imtisal olmalıyız. Hz. Peygamberin varisleri olarak mahallemizde, kasabamızda, şehrimizde insanların örnek aldığı kişiler olmalıyız. Camilerimizi birer eğitim yuvası haline getirmeliyiz. Camilerimizi sadece namaz kılmak için açılıp kapatılan yerler halinden çıkarmalıyız. Hem camilerimizde hem de cami dışı irşat çalışmalarımızda iyiliği emredip kötülükten men etmek vazifesini en güzel bir şekilde yerine getirmeliyiz. Hz. Peygamberden bizlere emanet olan bu vazifeyi en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu'nun da konuşmacı olarak katıldığı seminer, 16 Aralık 2017 tarihinde sona erdi.