27.06.2016

Ramazan Ayı Vaaz İrşat Faaliyetleri Batman ve Bitlis Ziyareti

Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Faaliyetleri kapsamında 23 Haziran 2016 Perşembe günü Batman'a giden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Necdet Nasıroğlu Yatılı Kız Kur'an Kursunda Batman İl Müftüsü, müftülük çalışanları, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileriyle iftarda bir araya geldi. İftar sonrası "Din eğitimi ve din hizmetinin önemi, vazife şuuru" konulu konuşma yapan Erbaş daha sonra Batman Merkez Kudret Camii'nde teravih öncesi vaaz verdi. Teravih namazı imameti sonrası sahura kadar Batman il müftüsü ve bağlı ilçe müftüleriyle Ramazan faaliyetleri, medreseler ve yaz kursları konularında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

24 Haziran 2016 Cuma günü Hasankeyf ziyareti sonrası Eyyubî Camii'nde yaz Kur'an kursu öğrencileriyle buluşma gerçekleştirdi. Daha sonra Cuma namazı için Batman Şevket Başak Camii'ne geçen Erbaş burada Cuma öncesi vaaz verdikten sonra Cuma hutbesi ve namazı için imamlık görevine geçti.

Cuma sonrası Rehber haber ajansı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan faaliyetleri konusunda Sn. Erbaş ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gün içinde, Arabkent Medresesi'ne bir ziyaret gerçekleştiren Erbaş, medrese hocalarıyla müzakerede bulunduktan sonra medresenin mescidinde talebelere "İslam'da ilmin önemi" konulu konuşma yaptı.

Daha sonra Batman'da görev yapan Başkanlığa bağlı Kur'an kursu hocalarıyla toplantı yapan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş, kurs hizmetleri ve Yaz Kur'an kursları konularında konuşma yapıp ve müzakerede bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Batman Valisi Ahmet Deniz'i ziyaret eden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının bölgede yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapıp görüş alışverişinde bulundu.

İftarı İrfan Medresesi'nde medrese hocaları ve 107 talebeyle birlikte açan Erbaş iftar sonrası talebelere "İslam'da ilmin önemi" konulu konuşma yaptı.

Akşam namazı sonrası Batman Merkez Çamlıtepe Camii'nde vaaz veren ve teravih namazını kıldıran Erbaş teravih sonrası Oduncular Sitesi Medresesi'ni ziyaret etti ve Batman'da faaliyet gösteren 20 kadar medresenin hocaları ile toplantı yaptı. Bu toplantıda medreselerin genel durumu ve müfredatları konularında istişare gerçekleştirdi

Daha sonra irşat programı kapsamında Bitlis'e geçen Erbaş 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Bitlis'te Fatih yatılı kız Kur'an kursunda hocalara ve talebelere konuşma yaptı.

Öğle namazı için Tatvan İlçesi İbadullah Camii'ne geçen Erbaş, öğle namazından önce vaaz verdi. Öğle namazı sonrası Tatvan ilçesinde yeni yapılmakta olan Bediuzzaman medresesi inşaatını ziyaret etti. Sonrasında Tatvan Hira medresesini ziyaret edip burada hocalarla toplantı yaptı ve talebelere "İslam'da ilmin önemi" konusunda konuşma yaptı. Ziyaretlerine Tatvan Ravza Erkek Kur'an kursu inşaatındaki incelemeleriyle devam eden Erbaş sonrasında Bitlis valisini ziyaret ederek Başkanlığımızın terör mağduru bölgelerde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıp görüş alışverişinde bulundu.

İkindi öncesi Bitlis'e dönen Erbaş, Ulucami'de ikindi namazı öncesi vaaz verdi. İkindi namazı sonrasında Bitlis genelinde faaliyet gösteren tüm medreselerin müderrisleriyle Bitlis Müftülüğü toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında Nurşin Medresesi'ne bir ziyaret gerçekleştirerek bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Nurettin Mutlu'yu da ziyaret etti.

Daha sonra Bitlis iline bağlı Ahlat ilçesine giden Erbaş burada; kaymakam, belediye başkanı, garnizon komutanı, ilçe emniyet müdürü, daire amirleri ve tüm din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programına katıldı. İftar programında tüm katılımcılara "bölgede din eğitimi ve hizmetinin önemi" hakkında konuşma yaptı.

İftar yemeği sonrasında Ahlat Ulu Camii'de teravih öncesi vaaz yapıp teravih namazını da kıldırdı. Teravih namazı sonrası Ahlat yatılı erkek Kur'an kursu'nu ziyaret eden Erbaş burada talebelere fikir ve gönül dünyalarını aydınlatıcı bir konuşma gerçekleştirdi.

26 Haziran 2016 Pazar günü erken saatlerde Bitlis merkezde inşaatı tamamlanmış, tefrişi yapılmakta olan Geylani Külliyesi binasını ziyaret eden Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş sonrasında Darüsselam kız Kur'an kursunun yeni yapılmakta olan inşaatını ziyaret etti. Sonrasında ise Şeyh Fethullah el-Verkanîsî türbesini ve aynı yerdeki medreseyi ayrıca İhlasiye medresesi ve külliyesini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Dolu dolu bir vaaz irşat programı geçiren Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş program nihayetinde Ankara'ya dönüş yaptı.