20.03.2015

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Strasbourg'da

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, 16-18 Mart 2015 tarihlerinde Strasbourg'da bazı programlara katıldı ve ziyaretlerde bulundu.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce Mainz Din Hizmetleri Ataşeliği din görevlilerine yönelik olarak Strasbourg Diyanet Akademi Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine katılan ERBAŞ, değişen dünya şartlarında Başkanlığın misyon ve vizyonu anlattı ve yaygın din eğitimi alanında yapılan faaliyetleri aktardı.

Seminerin ardından DİTİB Merkezini ziyaret ederek Başkan Dr. Fevzi HAMURCU'dan yürütülen faaliyetler ve devam eden projeler hakkında bilgi alan ERBAŞ, daha sonra Strasbourg'da Milli Görüş bünyesinde hizmet veren Eyüp Sultan Camiini ziyaret etti ve yeni cami projeleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Almanya-Fransa sınırında yer alan ve Karlsruhe Ataşeliği faaliyet alanı içerisinde bulunan Kehl kasabasındaki kubbeli ve çift minareli camiyi ziyaret ederek caminin din görevlisinden bilgi aldı. Ziyaretlerde kendisine Strasbourg ve Mainz Din Hizmetleri Ataşeleri Dr. Fevzi HAMURCU ve Ahat TAŞÇI da eşlik etti.