25.02.2015

Din Görevlilerinin Yüzyüze Vaaz Becerilerini Geliştirme 41. Dönem Semineri Antalya'da yapıldı

​          Başkanlığımızca 14-19 Şubat 2015 tarihleri arasında, cami hizmetlerini yürüten personelimizin yüz yüze vaaz etme becerilerini geliştirmek, cami hizmetlerinde etkinlik ve verimliliklerini artırmak, görev heyecanlarını ve hizmet kalitelerini yükseltmek amacıyla Antalya Manavgat’ta 41.si düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine 706 personelimiz katılmıştır.

Seminerin açılış konuşması Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem KELEŞ tarafından yapılmıştır. Dr. Ekrem KELEŞ konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığının yüz yüze vaaz konusunda son yıllarda kat etmiş olduğu mesafe ve alınan müspet sonuçlar üzerinde durmuştur. Seminerde, birçok Eğitim görevlimiz ve Başkanlık görevlilerimiz yüz yüze vaaz konusunda çeşitli sunumlarda bulunmuşlardır. Seminerin değerlendirilmesi ve kapanış konuşması Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından yapılmıştır. Prof. Dr. Ali ERBAŞ konuşmasında, bu seminerlerin kursiyerlere olan faydalarından ve Başkanlığın kursiyerlerden beklentilerinden bahsetmiştir. Ayrıca her dönem olduğu gibi kursiyerler arasından seçilen on kişi tarafından, Prof. Dr. Ali ERBAŞ başkanlığında, yapılan bu seminerin değerlendirmesi yapılmış, Başkanlığımızdan memnuniyet ve beklentiler dile getirilmiştir.

Seminer sonunda kursiyerlere seminerle alakalı anket çalışması yapılmış ve kursiyerlere katılım belgesi verilmiştir.