13.08.2014

Kur’an Kurslarında 4-6 Yaş Grubu Öğrencilere Eğitim Verecek Öğreticiler Semineri 13-21 Ağustos 2014 Tarihleri Arasında Afyonkarahisar Sandıklı’da Yapılmaktadır.

Kur’an kurslarına kayıt olma ve Kur’an okumayı öğrenmede yaş sınırlamasının kaldırılması ile birlikte her yaştan vatandaşımızın cami ve Kur’an kurslarına gelebilmesi, çocuklarının 4-6 yaş grubu din eğitimi ihtiyacının karşılanmasına yönelik müftülüklerimize ve Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerekçeleri dikkate alınarak Başkanlığımız bir dizi çalışma başlatmıştır.

Bu çerçevede 4-6 Yaş Grubuna yönelik Kur’an kursları Öğretim Programı hazırlanmıştır. Söz konusu program 2013 yılında Türkiye genelinde belirlenen Kur’an kurslarında 10 ilde pilot olarak uygulanmış ve alınan geri bildirimler de dikkate alınarak bu eğitim-öğretim döneminde anılan programın 36 ilimizde pilot olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Bu sebeple Başkanlığımızca belirlenen kıstaslar doğrultusunda belirlenen 166 kursiyerin katılımıyla dokuz gün devam edecek eğitimin açılış konuşması 13 Ağustos 2014 tarihinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından yapıldı.

Sayın ERBAŞ konuşmalarında yaş sınırının kalkması ile birlikte Kur’an kurslarında yediden yetmişe değil; yedi yaşından küçük yetmiş yaşından büyük olan vatandaşlarımıza da eğitim verildiğini; 4-6 yaş grubu öğrencilerin okutulduğu Kur’an kurslarında görev alacak olan öğreticilerin tamamının kadın olması ve kadınların annelik vasfı nazarı dikkate alınacak olursa öğreticilerimizin bu işi en iyi şekilde yapacaklarına yürekten inandığını ifade etti.

Sayın Genel Müdür; eğitim-öğretim sürecinde Peygamber (s.a.s) Efendimizin “Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz” emri göz önünde bulundurularak çocukların birer emanet oldukları bilinciyle eğitim öğretim verilmesinin önemine işaret ederek eğitimin hayırlı hizmetlere vesile olması temennisiyle sözlerine son verdi.