07.04.2014

I. İlçe Müftüleri Kongresi Sona Erdi

​Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Manavgat'ta düzenlenen I. ilçe Müftüleri Kongresi değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği ve yedi oturum halinde gerçekleşen kongrenin değerlendirme oturumuna başkanlık eden Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet'in hizmet kalitesinin artırılması açısından kongrenin faydalı olduğunu belirtti. Toplumun dini ve manevi hayatına hizmet eden bir kurum olan Diyanet'in, bu buluşmalarla kendini yenilediğini kaydeden Başkan Yardımcısı Keleş şöyle konuştu;

"Düzenlenen bu kongre, bir araya gelmek ve kendi muhasebemizi yapmak açısından son derece önemlidir. Burada konuşulanlar ışığında eksiklerimizi görerek bu eksiklerimizi gidermek için çaba sarf edeceğiz. Toplumun dini ve manevi hayatına hizmette müftülerimize büyük görevler düşmektedir. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken bu bilinçle hareket etmeliyiz.

İki hususa dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan birincisi, Diyanet hac organizasyonuyla yılda yarım milyon insanı kutsal topraklara götürüyor. Bu hizmeti irşat faaliyeti açısından bir fırsat bilerek gayret göstermeliyiz. Ikinci husus ise, gecekondu tipi cami yapımından vazgeçerek ecdadımıza yakışır şekilde camiler inşa etmeliyiz. Ucuz proje anlayışıyla değil estetik kaygıları yüksek bir anlayışla camilerimizi inşa etmemiz gerekiyor."

Beş gün süren kongreye Diyanet'in üst düzey yöneticileriyle birlikte Türkiye genelinde görev yapan ilçe müftüleri katıldı.