22.06.2015

​Yaz Kur’an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle açılış programı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği programa Ankara’nın çeşitli ilçelerinden yüzlerce çocuk katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Sizler bizim en aziz misafirlerimizsiniz. Bugün bizim sevinç günümüzdür” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yaz Kur’an kurslarını ve Kur’an eğitimini son derece önemli bulduklarını kaydederek konuşmasında şu hususlara değindi:

Bugün bizim sevinç günümüz…”

Ramazan, Kur'an ve çocuk, Ramazan, Kur’an ve genç birbirine ne kadar yakışan üç kavram… Bize Kuran'ı getiren Ramazan, gençlerle, çocuklarla buluştuğu zaman bunu Allah'ın lütfu ve ikramı saymamız gerekiyor. Ben bugün sizlerin şahsında ülkemizin bütün illerinde, ilçelerinde, köylerinde, kasabalarında Kur'an öğrenmek üzere camiyle buluşan çocuklarımızı, gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Onların anne babalarını,  hocalarını yürekten kutluyorum. Bugün bizim sevinç günümüz… Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimize yaptığımız en büyük hizmet, cami hizmeti kadar Kur’an hizmetidir.

“Çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri bizim en önemli hizmetimizdir…”

Milyonları bulan çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri ve bu eğitime verdiğimiz hizmet Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerindendir. On yıldır Başkanlık olarak en çok bu derse çalışıyoruz. Ben Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzü, Ankara Müftülüğümüzü, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde çocuklarımıza bu dersi vermek için hazırlanan bütün hocalarımıza, cami görevlilerimize, mihrap gönüllülerimize en kalbi şükranlarımı buradan arz ediyorum. Biz hepimiz Müftümüzle, vaizimizle, imamımızla, müezzinimizle, Kur’an kursu öğreticilerimizle yaz başlar başlamaz sizin için hazırlık yapıyoruz.

“Çocuklar, siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz…”

Çocuklar siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz. Allah sizi gözün nuru olarak tavsif etmiş. Sizler bizim geleceğimizsiniz, gözümüzün nurusunuz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, imanlarını, inançlarını öğrenmeleri, Allah’ın kitabıyla tanışmaları onları daima yüceltecektir. Onların Allah'ın kitabıyla tanışmaları son derece önemlidir. Bize yeryüzünde insan olmayı öğreten kitabımızı, Allah'a kul olmayı öğreten kitabımızı, bize ahretimizi, dünyamızı tanıtan kitabımızı her çocuğumuzun, gencimizin Allah'ın kitabıyla tanışması gerekiyor.