04.05.2018

Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı

Muammer ŞAHİN

Amasya Büyük Ağa Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlığını yaptı. Amasya İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimi aldı.

Daire Başkanlığı öncesinde Din Görevliliği, Eğitim Uzmanlığı, Vaizlik ve İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

2011-2015 Yılları arasında Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlıklarında Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. Burada çalıştığı süre içerisinde; mevzuat, eğitim programları, ders kitapları ve eğitim materyalleri hazırlama, güncelleme ve geliştirme çalışmaları içerisinde yer aldı. Başkanlıkça düzenlenen hizmet içi eğitim, seminer ve çalıştaylarda koordinatörlük ve program yöneticiliği yaptı. Kur'an kursu yönetici ve öğreticilerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimlerde mevzuat ve eğitim programları konusunda seminerler verdi.

2015-2017 Yılları arasında Almanya’nın Köln Şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinde görevlendirme olarak çalıştı. DİTİB’e bağlı dernek ve camilerde yürütülen “Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Kurslarına” yönelik olarak eğitim müfredatı, ders kitapları ve eğitim materyalleri hazırlama ve geliştirme komisyonunda yer alarak adı geçen çalışmalara katkı sundu.

2017-2022 Yılları arasında ilçe müftülüğü görevinde bulundu.

16 Haziran 2022 tarihinde tedviren görevlendirildiği Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanlığı'na 09.08.2022 tarihli ve 2745277 sayılı Başkanlık oluru ile asaleten atanan Muammer ŞAHİN, evli ve iki çocuk babasıdır.