Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
11.07.2023

2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Adana’da Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl camilerde ve Kur’an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dînî bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü açıldı. Yaz Kur’an kurslarının açılışı münasebetiyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI'nın katılımıyla 6 Temmuz 2023 Perşembe günü Adana’da açılış programı gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz koordinesinde hazırlanan ve Diyanet TV’den canlı olarak yayınlanan açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, yaz Kur’an kursları için hazırlanan tanıtım videosunun izlenmesi, İl Müftüsü Mehmet TAŞÇI ve Vali Dr. Süleyman ELBAN’ın selamlama konuşmaları ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle devam etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI'nın yaz Kur’an kurslarının önemine dair yaptığı konuşma ile sona eren programa Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kerim Şükrü Ünlü, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.​