Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
30.04.2024

2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları Yayınlandı


Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başlayacaktır. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretildiği kurslarımız, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat eğitimi sunmaktadır. Bu kurslarımıza kayıtlar 10 Haziran-08 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Gençlerin ortam öğrenmesine imkan hazırlayan Yatılı Yaz Kur’an Kursları ise dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacaktır. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında, öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmaları hedeflenen programla aynı zamanda sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinliklerle desteklenmektedir.

Öğrencilerde sorumluluk, fedakârlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanan Yatılı yaz Kur’an kurslarına kayıtlar; birinci dönem için 27 Mayıs-08 Temmuz 2024’te, ikinci dönem için 22 Temmuz-05 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacaktır. Öğrencilerimiz yaz tatili başlamadan, Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve Dini Bilgilerini artırmak suretiyle verimli bir tatil dönemi geçirmek için il/ilçe müftülüklerine başvuru yapabileceklerdir.