19.10.2018

HAFIZLIK YARIŞMASI KIZ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE FİNALİ

Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali Konyada yapıldı.

Genel Müdürlüğümüz tarafından Temmuz 2018 döneminde yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olan öğrencilerden sınav komisyonlarınca uygun görülen kız öğrenciler Başkanlığımız merkezinde ön elemeye tabii tutulmuş, finalist 7 kız öğrenci Konya-Ereğli'de Türkiye finali programına katılmaya hak kazanmıştır.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ'in katılımıyla gerçekleştirilen programa; Konya İl Müftü Yardımcıları Dr. Hamza KÜÇÜK ile Betül ŞİMŞEK ÖZTÜRK, Ereğli Kaymakamı Hayrettin ÇİFTÇİ, Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN, Ereğli Müftüsü Celal MALKOÇ, ilçe müftüleri, müftülük personeli, öğrenciler ve aileleri katılmıştır.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışma programı, selamlama ve açılış konuşmalarının ardından, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ'in hafızlık müessesesinin önemi ve Kur'an kurslarının toplumdaki rolü hakkında konuşmaları ile devam etmiş ve akabinde finalistler birincilik için ter dökmüşlerdir.

Yapılan yarışma sonucunda, Konya Karatay Celaliye Kur'an Kursu öğrencisi Şerife Nur TÜRKÖZ birinciliği, Denizli Merkezefendi Karahasanlı Kur'an Kursu öğrencisi Rayyen HİLAL ikinciliği, Bursa Yıldırım Yeşil Mahalle Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esra İPEK ise üçüncülüğü elde etmiştir.

Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 10, ikinciye 8, üçüncüye 6, geri kalan finalistlere 3; öğreticilerimize ise ilk üçe 2, diğerlerine 1'er adet cumhuriyet altını hediye edilmiştir.