12.10.2018

HAFIZLIK YARIŞMASI ERKEKLER TÜRKİYE FİNALİ

Hafızlık Yarışması Erkekler Türkiye Finali Diyarbakırda yapıldı.

Genel Müdürlüğümüz tarafından Temmuz 2018 döneminde yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olan öğrencilerden sınav komisyonlarınca uygun görülenler Başkanlığımız merkezinde ön elemeye tabii tutulmuş, finalist 7 erkek öğrenci Diyarbakır'da Türkiye finali programına katılmaya hak kazanmıştır.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç'in katılımıyla gerçekleştirilen programa;, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali ATİLLA, ilçe müftüleri, müftülük personeli, öğrenciler ve aileleri katılmıştır.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışma programı, İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR'ın selamlama konuşmasının ardından, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in hafızlık müessesesinin önemi ve Kur'an kurslarının toplumdaki rolü hakkında konuşmaları ile devam etmiş, ardından finalistler birincilik için ter dökmüşlerdir.

Yapılan yarışma sonucunda, Amasya Şehit Alper Kalem Kur'an Kursu öğrencisi Esad GÖKÇE birinciliği, İstanbul Fatih Kemal Efendi Kur'an Kursu öğrencisi Mustafa ŞİRİN ikinciliği, Düzce Hafız Hasan Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Hamza ÖZTAŞ ise üçüncülüğü elde etmiştir.

Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 10, ikinciye 8, üçüncüye 6, geri kalan finalistlere 3; öğreticilerimize ise ilk üçe 2, diğerlerine 1'er adet cumhuriyet altını hediye edilmiştir.

Programın ardından, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ, trafik kazasında hayatını kaybeden Diyarbakır İl Müftülüğü engelli koordinatörü Özlem Özkan adına Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde yaptırılan Kur'an kursunun açılışını gerçekleştirmiş, daha sonra Kayapınar İlçe Konferans Salonunda Kur'an kursu öğreticilerine yönelik “Aidiyet Bilinci" konulu konferanslarını vermişlerdir.