01.10.2021

Kur’an-ı Kerim’ i Güzel Okuma Yarışması Erkek Öğrenciler Türkiye Finali İstanbul’da Yapıldı.

Genel Müdürlüğümüzce bu yıl 16. sı düzenlenen ve İstanbul İl müftülüğünce organize edilen Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışması erkek öğrenciler Türkiye finali, 26 Eylül 2021 Pazar günü Ayasofya-i Kebir Camii şerifinde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ‘ın teşrifleriyle gerçekleştirilen yarışmada yedi bölge birincisi olan öğrenciler yarıştı.

Prof.Dr.Ali ERBAŞ yarışmaya katılan öğrencilerin önce illerinde daha sonra bölgelerinde birinci olarak Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandıklarını söyledi.

Yarışma komisyonu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman ŞAHİN’in başkanlığında, Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitim görevlisi Hasan KAZANCı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Naci DEMİRCİ’den oluşturulmuştur.

Yarışma sonucunda Kütahya Emir Sultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan SÜNGÜ 1., Adana Kozan Yusuf Baysal Erkek Kur’an Kursu öğrencisi fatih GÖKDAL 2., Samsun Bafra Merkez Kur’an Kursu Öğrencisi Erdoğan OKKA ise 3. olmuştur.

Program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ ın dereceye giren öğrencilere hediye takdimiyle son buldu.