26.08.2021

​ Doğu Anadolu Bölgesi İlçe Müftüleri Çevrim İçi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.

Başkanlığımıza bağlı Kur'an kurslarımızda Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı hizmet alanlarında yer alan eğitimlerin etkinlik ve verimliliğini artırmak, uygulamada birlikteliği sağlamak, mahallinde karşılaşılan sorunlara yönelik tespit ve teklifleri değerlendirmek amacıyla Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan ilçe müftüleri ile 24.08.2021 tarihinde çevrim içi istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide AKBULUT’un başkanlık yaptığı toplantıda;

• 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları,

• Uzaktan Eğitimin Geleceği,

• A ve B grubu Kur'an kurslarında yürütülen İhtiyaç Odaklı Programları ile Kur'an Kursları Öğretim Programları (4-6 Yaş Grubu),

• Müstakil 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları,

• Engellilere Yönelik Yürütülen Yaygın Din Eğitimi Hizmetleri,

• PDR Öğretmenleri Çalışma Usul ve Esasları başlıkları görüşülmüştür.

Gündem başlıklarının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, "Diyanet Eğitim Hizmetleri ve Temel Sorumluklarımız" başlıklı konuşmalarını gerçekleştirmiş ve toplantı sana ermiştir.