27.02.2019

“Etkili Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti" Seminerlerinin 25.si Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen ve din hizmetlerini yürüten personelin cami içi ve cami dışı etkinlik ve verimliliklerini artırmak, görev heyecanlarını ve hizmet kalitelerini yükseltmek, taşra teşkilatında görevli personelle yakın iletişime geçmek ve bilgi paylaşımında bulunmak, ulusal ve küresel düzeyde din ve diyanet hizmetlerinde farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Din Görevlileri Buluşması (Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti)" seminerlerinin 25.si Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ ülkemizin dört bir yanından seminere katılan din görevlilerine hitap etti. Programda Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Kadir DİNÇ, Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Cafer Tayyar DOYMAZ ve Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN da hazır bulundu.

Başkanlığımızın üst düzey yöneticileri ve üniversitelerden alan uzmanı öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ve “Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilinci ile Din Görevliliğinde Manevi Boyut konuları olmak üzere; İslam'ı Temsilde Nebevî Metot, Sünnetin Dindeki Yeri, İmamet ve Müezzinlikte Yaygın Hatalar, Soruşturmaya Sıkça Konu Olan Hususlar, Mezhep Gerçeği ve Din İstismarı İle Mücadele" gibi konularda eğitimlerin verildiği program, genel değerlendirme ve kapanış oturumuyla 24 Şubat 2019 tarihinde sona erdi.