17.11.2014

11.Dönem Kıraat Bölümü İcazet Merasimleri Yapıldı.

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi 11. Dönem Kıraat Bölümü Kursiyerlerinin icazet merasimi Fatih Camiinde yapıldı. Reisu’l-Kurra Ahmet ARSLANLAR Hocamızın riasetinde yapılan icazet merasimine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZEğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN ve İlçe Müftüleri katıldılar. Sabah saat 10.00’da başlayan ve cemaatin de yoğun ilgi gösterdiği icazet merasimi ikindi namazı sonrasına kadar devam etti.

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Nurettin Muhtar ACAR’ın açılış konuşması ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın selamlama konuşmalarından sonra program, misafir Kurra Hafız Hoca Efendilerin eşsiz Kur’an tilavetleri ile doyumsuz bir Kur’an ziyafetine dönüştü.

İcazet merasiminin onur konuğu olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ konuşmalarında, sahih rivayetle Hz. Peygamber (s.a.v.)e kadar ulaşan mütevatir kıraat silsilesinin eksiksiz olarak gelecek nesillere de aktarılmasının, bu ilim dalının öğrenilmesi ve öğretilmesinin önemine vurgu yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığının kurumsal olarak gerçekleştirdiği kıraat eğitiminin ilk defa Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 1976 yılında başlatıldığını, günümüze kadar kesintisiz devam eden bu eğitimin kıyamete kadar devam etmesi temennisiyle mezun olan kurralara tavsiyelerde bulundular. Öğrendikleri bu ilmi başkalarına da öğreterek ilmin kendilerine yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmelerinin çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kıraat Bölümü, Eğitim Görevlileri Ramazan PAKDİL, Talip AKBAL, Mehmet KILIÇ ve Mahmut ERCAN Hocaların yönetiminde İcazet alacak Kurra Hafızlarımız hatim tertibi oluşturup, okuyuşlarını yaptılar. Hafız Ramazan PAKDİL Hocanın İcazetname metnini okumasından sonra, Kurra Hafızlarımızın icazetnameleri ve mezuniyet belgeleri verildi. İcazet alan Kurra Hafızlarımıza başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere, Pendik Belediyesi, Pendik Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.