09.08.2012

İl Müftüleri Semineri

Dün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmaları ile başlayan seminerin ikinci gününde, Akdeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi Atölye Çalışma Raporlarının sunumu yapıldı.

Akdeniz Bölgesindeki din hizmeti ve din eğitimi konularının ele alındığı Akdeniz Bölgesi Atölye Çalışma Raporu’nun oturum başkanlığını yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, din hizmeti ve din eğitiminin toplumsal değişime göre belirlenmesi gerektiğine değindi. Modern zamanlarda değişimin en önemli dinamiklerinden birinin göç olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Özafşar, ülkemizdeki göç gerçeğinin sosyal hayata olduğu gibi din hizmetlerine de etki edeceğini ifade etti.

Doğu Anadolu Bölgesi Atölye Çalışma Raporu’nun oturum başkanlığını yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz da “dindarlık” kavramına işaret etti. Dinin toplumsal hayatta önemli bir etken olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Yılmaz, dindarlık-refah ilişkisine değinerek, refahın artmasıyla dinî hayat ve dinî vecibelerin ihmale uğrayabileceği uyarısında bulundu.

İl-Müftüleri-Semineri-05062012.pdfİl-Müftüleri-Semineri-05062012.pdf