18.05.2022

Yaygın Din Eğitimi İhtiyaç Odaklı Programları Çalıştayı-Saha Uygulamaları Işığında Gelecek Perspektifi- Çalıştayı Gerçekleştirildi

Günün değişen ilgi ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek, ihtiyaç odaklı öğretim programlarını etkin ve verimli bir şekilde uygulamak, uygulamada birlikteliği sağlamak, alanda mevcut sorunları tanımlamak, çözüm önerilerini istişare etmek ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında yeni proje önerileri oluşturup geliştirmek amacıyla13-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında"Yaygın Din Eğitimi İhtiyaç Odaklı Programları Çalıştayı-Saha Uygulamaları Işığında Gelecek Perspektifi-" konulu çalıştay düzenlenmiştir.

Çalıştayda; İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programları ile Kitap ve Materyallerinin Değerlendirilmesi, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programlarında Görev Yapan Öğreticilerin Yeterlikleri ile Öğrenci Profili ve Sayıları, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Fiziki Mekanları ve Yetişkinlere Yönelik Yaygın Din Eğitimine Dair Projelerin Değerlendirilmesi konu başlıkları görüşülmek üzere üç ayrı grup halinde istişare ve değerlendirme oturumları gerçekleştirilmiştir.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide AKBULUT, akademisyenler, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, murakıplar, Kur’an kursu öğreticileri ve Başkanlık uzmanlarının katılıyla gerçekleşen çalıştay istişare oturumlarının ardından değerlendirme ve kapanış bölümü gerçekleştirilerek sona ermiştir.​