06.06.2021

Aşere Takribi Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınavı Duyurusu

Aşere Takribi Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınavı

Aşere Takrib eğitimini kendi imkânlarıyla dışarıdan tamamlayıp “AşereTakrib Belgesi”ne sahip olmak isteyenler için Başkanlığımızca belge sınavı yapılacaktır.

Halen Başkanlığımız bünyesinde ya da diğer kamu kurumlarında çalışanlar ile serbest meslek sahibi olanlardan, Aşere Takrib icazet belgesine sahip olanlar, istemeleri halinde Aşere Takrib Belge Sınavına katılabileceklerdir.

Başvuru ve Sınav İşlemleri:

1. Sınav, yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.

2. Adaylar sınava gelirken icazet ve hafızlık belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.

3. Hafızlık ve Aşere Takrib icazet belgesi olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

4. Sınav yeri, tarihi ve sınav safahatıyla ilgili bilgiler Başkanlığımız web sayfasından duyurulacak, buna dair ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

5. Başkanlık personelinden hafızlık ve icazet belgelerine sahip olanlar, müracaatlarını 25 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar il/ilçe müftülüklerine şahsen yapacaklardır.

6. Başkanlık personeli dışından sınava müracaat edenler ise, müracaatlarını 25 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar il müftülüklerine şahsen yapacaklar, müracaat sırasında dilekçe ekine hafızlık ve icazet belgelerinin birer sureti ile kimlik belgesi suretini ekleyeceklerdir. Dilekçelerde daimi ikamet adresleri ile iletişim bilgileri de mutlaka yer alacaktır.

7. Sınavda başarılı olanların belgeleri, müracaatta bulundukları İl Müftülüklerine gönderilecektir.

İlgililere duyurulur.