26.04.2021

​Tashih-i Hurûf Eğitimleri Sona Erdi.

Başkanlığımızca yapılan planlamalar doğrultusunda, Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin Kur'an tilavetlerinde yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'in ses, seda ve mana bütünlüğü içerisinde usulüne uygun  bir şekilde okunmasını sağlamak amacıyla imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik her yıl düzenli bir şekilde gerçekleştirilen altı ay süreli Tashih-i Huruf kursları, 05-08 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılan bitirme sınavları ile sona erdi.

18 Eğitim Merkezi, 10 Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve 7 İl Müftülüğü bünyesinde 05 Ekim 2020 tarihinde başlayan ve salgının seyrine göre çevrim içi veya salgınla ilgili gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilen Tashih-i Hurûf kursları kapsamında, 554 imam hatip, 180 müezzin kayyım,  172 Kur'an kursu öğreticisi olmak üzere toplam 906 personel eğitim aldı. Böylece Tashih-i Hurûf eğitimi almış personel sayısı 9.935 oldu.