07.05.2015

Dini Musîki Kursu İçin Sınav Duyurusu

​Başkanlığımızca, cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen bir takım dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kapasite ve kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme cesaret ve girişkenliği olan personeli yetiştirmek amacıyla erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara ve İstanbul'da 9 ay süreli "Dini Musiki Kursu" düzenlenecektir.

KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

a) 4 yıllık Dini yükseköğrenim mezunu olmak,

b) Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım, kadrolarında fiilen çalışıyor olmak,

c) Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu'nu bitirmiş olmak tercih sebebidir),

d) Eda - seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak,

e) Adaylığı kaldırılmış olmak,

f) 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakata dair duyurular ile sınav komisyonunun tespiti ve mülakat Müftülüklerce yapılacaktır. Bu işlemler 18 Mayıs-18 Haziran 2015 tarihleri arası tamamlanmış olacaktır.

Mahallinde seçimi yapılan görevliler Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından 2 nci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde Ankara ve İstanbul'da 9 aylık kursa alınacaklardır. Başarılı olanlar için kursun başlama tarihi daha sonra bildirilecektir. Kursa katılanlara ilk 6 ay harcırah ödenecek, son 3 aylık dönemde ise mevzuatı gereği iaşe masraflarını kendileri karşılayacaktır. Kurs bitiminde başarılı olanlar eğitim merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Başkanlıkça yapılacak ikinci sınav için ilinize en fazla (           ) kişilik kontenjan ayrılmıştır.

e-posta adresine bildirilmesi hususunda gereği rica olunur.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ