14.05.2018

YARIŞMALAR

Başkanlığımızca, hafızlık müessesini geliştirmek, hafızlık yapmaya ilgiliyi ve Kur'an kurslarına katılımı artırmak, Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla  erkek-kız öğrenciler arasında ayrı ayrı "Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler" Yarışmaları düzenlenmektedir.

Erkek ve kız öğrenciler arasında ayrı ayrı İlçe, İl ve Bölge birincilerinin belirlendiği Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Başkanlığımız Merkezinde ön elemeye tabii tutularak 7 öğrenci arasından Türkiye Finalistleri belirlenmekte olup Başkanlığımızca, dereceye giren birinci öğrenciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3 kalan dört öğrenciye ise 2'er cumhuriyet altını hediye verilmektedir.

Katılımın en yoğun olduğu II. dönem hafızlık tespit sınavlarında bölgelerinde dereceye giren erkek kız öğrenciler hafızlık yarışmaları için, Başkanlığımız merkezinde ön elemeye tabii tutulmakta, dereceye giren 7 öğrenci arasından Türkiye finalistleri seçilmekte, Başkanlığımızca dereceye giren birinci öğrenciye 10, ikinciye 8, üçüncüye 6 kalan dört öğrenciye ise 3'er cumhuriyet altını hediye edilmektedir.

Temel Dini Bilgiler Yarışmalarında ise Kur'an kursları, İlçe ve İl birincileri seçilerek mahallinde kendilerine çeşitli hediyeler verilmektedir.

Öğrencilerimiz ile birlikte öğrencilerimizin öğreticilerimize de Başkanlığımızca cumhuriyet altını hediye edilmektedir.

Her üç yarışmalarda Başkanlığımız merkezince verilen hediyelere ek olarak il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından da çeşitli hediyeler verilmektedir.

YÜZÜNE YARIŞMASI / KIZ
20171İREM SUDE ZOBAKonya Ereğli TOPAK