05.11.2019

Hafızlık Yarışması Erkekler Türkiye Finali Gerçekleştirildi.

2019 yılında Başkanlığımıza bağlı hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarından mezun olup Başkanlığımı​z tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olarak hafızlık belgesi alan ve Kur'an kursu, ilçe, il ve bölge elemelerinde dereceye girerek,  Başkanlığımız merkezinde yapılan ön elemede finale kalan 7 erkek öğrenci için 31 Ekim 2019 Perşembe günü Kayseri'de Hafızlık Yarışması erkekler Türkiye finali gerçekleştirilmiştir.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ'in katılımıyla gerçekleştirilen programa, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin GÜVEN, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin NURSAÇAN, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katılmıştır.

Yapılan yarışma sonucunda, Kayseri Melikgazi Hisarcık Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Selahaddin BENLİ birinci, Manisa Akhisar Hilaliye Erkek Kur'an Kursu öğrencisi İbrahim Mete ÇOBAN ikinci, İstanbul Bahçelievler İmam-ı Müslim Camii Hacı Süleyman Kamadan Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Ahmet Yasin KARAKAŞ ise üçüncü olmuştur.

Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 10, ikinciye 8, üçüncüye 6, geri kalan finalistlere 3; öğreticilerimize ise ilk üçe 2, diğerlerine 1'er adet cumhuriyet altını hediye edilmiştir.