09.10.2019

​Dini Musiki Kursu Kursiyer Seçim Sınavı Gerçekleştirildi​

Başkanlığımızca topluma yönelik sunulan din hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetlerinden biri olan “Dini Musiki Kursu" kursiyer seçim mülakatı 7-8 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yapılan sınav sonucunda başarılı olanlar, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde altı ay süreli kursa katılmaya hak kazanacak.

Dini Musiki Kursu ile; ses eğitimi bilgi ve becerisi olan, Kur'an-ı Kerim, ezan, salâ, kamet, mihrabiye, tekbir, salavat, ilahiler, kaside, mevlid gibi dini musiki formlarını teorik ve uygulamalı olarak icra edebilen cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen dini, sosyal-kültürel toplantı ve etkinlikleri yerine getirebilme yeterliklerine sahip personel yetiştirilmesi hedeflenmektedir.