28.06.2019

Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali Van’da yapıldı.

Genel Müdürlüğümüz tarafından Kur'an kurslarımızda okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması kız öğrenciler Türkiye finali 26.06.2019 Çarşamba günü Van’da yapılmıştır.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ'in katılımıyla gerçekleştirilen programa; Van Valisi Mehmet Emin BİLMEZ ile Van Müftü Vekili Sebahattin KESTİ, ilçe müftüleri, müftülük personeli, öğrenciler ve aileleri katılmıştır.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışma programı, selamlama ve açılış konuşmalarının ardından, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ'in Kur’an eğitimi ve Kur'an kurslarının toplumdaki rolü hakkında konuşmaları ile devam etmiş ve akabinde finalist 7 öğrenci birincilik için ter dökmüşlerdir.
Yapılan yarışma sonucunda, İzmir Menderes Oğlananası Furkan Kız Kur'an Kursu öğrencisi Meryem AY birinciliği, Samsun İlkadım Kuşçulu Mahallesi Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Betül KARACA ikinciliği, Rize Kopuzlar 15 Temmuz Şehitler Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep ŞENER ise üçüncülüğü elde etmiştir.
Başkanlığımız tarafından birinci olan öğrenciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3, geri kalan finalistlere 2; öğreticilerimize ise ilk üçe 2, diğerlerine 1'er adet cumhuriyet altını hediye edilmiştir.​