29.04.2019

Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde Mezuniyet Törenleri Düzenlendi

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri 2018-2019 yılı mezuniyet törenleri 22-24 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenerek personelimize katılım belgeleri takdim edilmiştir.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde bu yıl Haseki, Selçuk, Ömer Nasuhi Bilmen, Trabzon, Kayseri, Müftü Yusuf Karali, İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüklerimizde Başkanlığımızı temsilen Başkan Yardımcılarımız, Genel Müdürlerimiz ve Daire Başkanlarımızın katılımlarıyla mezuniyet programları düzenlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU Haseki, İzmir ve Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN Trabzon ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde; Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde; Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman AKKUŞ ise Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Başkanlığımızı temsilen mezuniyet programlarına katılmış, ihtisas eğitiminin Başkanlığımızın hizmet alanlarındaki yeri ve önemini vurgulamış ve geleceğe dair temennilerini paylaşarak kursiyerlerimizin mezuniyet coşkularına ortak olmuşlardır.

Başkanlığımızca dinî yükseköğrenim görmüş olan personelin, Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda hizmet içinde bilgisini artırması, uzmanlaşması ve Başkanlığımızın yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim ihtisas kursularından bu yıl 259'u Başkanlığımız personeli, 35'i ise yabancı uyruklu misafir kursiyer olmak üzere 294 kursiyer mezun olmuştur. Böylece ihtisas kursu mezunlarının toplam sayısı 3320 olmuştur.

2018-2019 Yılı Eğitim Döneminde Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi 30, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi 40, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi 30, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi 28, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi 38, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi 20, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi 17, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi 24, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi 32 mezun vermişlerdir.